Foredrag

Lancering af den nye bog Magtens Atlas

Vi holder foredrag med efterfølgende reception om vores nye bog Magtens Atlas på Frederiksberg d. 24. november kl. 19. Biller kan fås via billetto.

Kommende foredrag

Forskerne bag Magteliten regner meden række støtteforedrag for Foreningen rundt om i landet, hvor I kan høre nærmere om Magteliten.

De næste foredrag er:

Vejle Bibliotek 30/11 kl. 19-21

 

Vi deler gerne ud af vores viden

De 423 mest magtfulde danskere træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. Til sammen danner de et lukket netværk i toppen af det danske samfund.

Det har vi forsket i siden 2011, og i 2015 udgav vi bogen “Magteliten” (Politikens Forlag).

En del af vores arbejde består i at komme ud og holde foredrag om vores forskning og resultater. Det her er viden, som vi mener er vigtig for alle danskere – både fordi det fortæller en masse om hvem der egentligt træffer beslutninger her i landet, men også fordi det er et unikt studie i magtrelationer og lærerigt for alle, der gerne vil forstå hvordan samfundet fungerer.

Men ny viden kommer ikke uden betaling

Vi kommer rundt til både virksomheder og institutioner i hele landet, og deler vores viden. Foredragene dækker over alt fra det meget generelle “Hvem er magteliten?” til det mere specifikke “Hvordan kan vi få flere kvinder i bestyrelser?”.

Kontakt os nærmere om pris. Honoraret går ubeskåret til Foreningen for Elite- og Magtstudier.

 Kontakt: Christoph Houman Ellersgaard, +45 38 153522, che.dbp@cbs.dk

Foredragseksempler:
“Hvem er magteliten?” (for 100 studerende på RUC)

I foredraget fortæller vi om de 423 i magteliten og hvordan vi fandt frem til dem. Vi fortæller, hvorfor 4 bestemte sektorer – erhvervslivet, politik og stat, fagforeninger og videnskab – har skabt en fælles alliance, der styrer udviklingen i Danmark.

“Magtens Atlas”

I foredraget fortæller vi om, hvordan man kan kortlægge magt og hvordan forskellige magtfulde interesser i Danmark er forbundet

“Interessevaretagelse i Elitenetværket” (for 50 pers. fra CBS Executive)

I foredraget fortæller vi om det dilemma, der mellem at være god til at mobilisere medlemmer og vælgere ovenfor at fremstå troværdig indenfor magteliten. Vi fortæller, at der er meget stor forskel på at være populær i medierne og i magteliten.

Vi har blandt andet afholdt foredrag for: Danmarks Statistik, Institut for Menneskerettigheder, KVINFO, AE-rådet,  FTF, FOA, Dansk Metal, Kromann Reumert, Finansforbundet,  Niras, Louisiana Live, Politikens Akademi, LO-skolen, LO-ungdomsnetværket, Københavns Rotary Klub, Oure Idrætshøjskole, Ry Højskole, DEO – Demokrati i Europa Oplysningsforbund, Dansk Journalistforbund, Dansk Sociologiforening, Samfundsfagslærere ved Gymnasier i Gentofte Kommune, Jøp, Ove & Myrthu, Dansk Kommunikationsforening, Polyteknisk Forening (i Norge),  Folketingets Administration, Samuelsen, Gentofte Bibliotek, Gladsaxe Bibliotek, Nationalmuseet, Studenterhuset i Aalborg, Forskningens Døgn på Copenhagen Business School, Danske Erhvervskoler, Odense Kommune, Tuborg Fondet, CEVEA, Ingeniørhøjskolen i København, Roskilde Festival, FOF Aarhus (se anmeldelse) samt kurser om Magteliten ved Folkeuniversitetet i Aarhus og Folkeuniversitetet i København.